Who

SOON IN ENGLISH AVAILABLE TOO

Reggy van Bakel (1989) genoot zijn bacheloropleiding klassiek slagwerk aan het Fontys Conservatorium te Tilburg bij Peter de Vries en Marcel Andriessen, die hij in 2012 cum laude afsloot. Tijdens zijn studie volgde hij masterclasses bij onder andere Claire Edwardes, Emmanuel Sejourne, Momoko Kamiya, Arthur Lipner, Graham Johns en Henrik Larsen.

Op dit moment volgt Reggy zijn master studie aan het zelfde instituut, waar hij zich verdiept in (hedendaags) solo en ensemble repertoire. Hij volgt lessen bij onder anderen Marcel Andriessen, Arnold Marinissen, Fedor Teunisse en Emmanuel Sejourne en nam deel aan de zesde editie van ‘International Katarzyna Mycka Marimba Academy’.
Tijdens zijn studie remplaceerde Reggy bij het Johann Strauss Orkest van Andre Rieu, Champ d’Action, Holland Symfonia (tegenwoordig ‘Het Balletorkest’), Magogo Kamerorkest, Lunatree, speelde mee in projecten van Slagwerk Den Haag en Het Zuidelijk Toneel.
Verder is Reggy actief als percussionist bij het singer/songwriter duo ‘Chelsea&Boudewijn’ en speelt bij bij 002Percussion en VONK.

In oktober 2013 maakte hij zijn debuut als solist met het werk “Fantasy for Marimba” van Hirose voor solo marimba en orkest.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s